ßßß
Czyli dobry obiad w 5 minut. dla 4 osób:0,5kg wieprzowo-wołowego mięsa mielonego4 średnie czerwone papryki1 spory pomidor3 litry esencjonalnego wywaru na kostkach rosołowych3 ząbki czosnkułyżka stołowa ostrej paprykiłyżeczka kuminu rzymskiegołyżka koncentratu pomidorowegosol, pieprzZ papryk robimy miseczki (przekrajamy z góry strąk, w około 1/4 długości), wykrajamy pestki i wszystkie części gotujemy w rosole do miękkości.Należy uważać, by się nie rozgotowały.W czasie, gdy warzywa się gotują, na patelni podsmażamy mięso.Dokładamy rozmiażdżony czosnek, pokrojonego w kostkę pomidora oraz koncentrat pomidorowy.Kumin podprażamy i również dorzucamy do mięsa, razem z ostrą papryką oraz solą i pieprzem według uznania, podsmażamy jeszcze kilka minut, wszystko dokładnie mieszając.Gdy papryki są miękkie, wykładamy je delikatnie na durszlak i dajemy odcieknąć.Łyżką nakładamy w nie farsz, zamykamy i podajemy na talerzyki.Nic prostszego, a jak pysznie. ;)