ßßß Cookit - przepis na TRÓJKĄTY Z BORÓWKAMI I ŚMIETANĄ W WERSJI LIGHT

TRÓJKĄTY Z BORÓWKAMI I ŚMIETANĄ W WERSJI LIGHT

nazwa

Wykonanie

Któż z nas nie lubi szybkich w przygotowaniu i słodkich przekąsek,ale gdyby nie te kalorie jadałabym takie słodkie co nieco bardzo często.
Dzisiaj ciasteczka z ciasta francuskiego linessa a do tego bita śmietana i borówki.
SKŁADNIKI :
1 opakowanie ciasta francuskiego ( u mnie linessa )
bita śmietana w spraju lub przygotowana wcześniej w domu
200 g świeżych owoców,borówki
PRZYGOTOWANIE:
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć,pokroić na dowolne kształty, kawałki ciasta delikatnie natrzeć wodą lub rozmąconym jajem.Piec w piekarniku nagrzanym do 200 * C,przez 5-10 minut do uzyskania złoto-brązowego koloru.
Ciasto francuskie linessa zawiera o 30% mniej tłuszczu niż zwykłe a w dodatku pięknie rośnie i rewelacyjnie smakuje.
Gotowe ciastka lekko przecinamy,wypełniłam śmietaną w spraju lub bitą śmietaną przygotowaną wcześniej dodajemy owoce i gotowe.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2012/08/trojkaty-z-borowkami-i-smietana-w.html