Wykonanie
Naszła mnie ochota na coś słodkiego, a w domu pustki :) pół dnia chodziłam i myślałam, co tu zjeść, aż złapałam za
jabłko! i wtedy pojawił się pomysł na
jabłka pod kruszonką. Szybki i pyszny deser! Swoją prostotą zachwyci i małych i dużych. W sam raz na wizytę nieoczekiwanych gości :)

Składniki:- 1.5 kg
jabłek- garść
suszonej żurawiny-
cynamon- sok z połowy
cytryny- 100 g
masła- 120 g
mąki- 80 g drobnego
cukru brązowegoJabłka obrać i pokroić w półksiężyce, posypać
żurawiną i
cynamonem. Całość skropić
sokiem z cytryny.
Masło,
mąkę i
cukier posiekać nożem, aż
masło połączy się z
mąką. Rozetrzeć kruszonkę palcami na
jabłka i wstawić do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Piec około 20 minut. Zwiększyć temepraturę na 190 i piec jeszcze około 15 minut, aż wierzch się zrumieni.SMACZNEGO!!!Podać z gałką
lodów waniliowych :)