ßßß
SKŁADNIKI:opakowanie ciasta francuskiego (u mnie okrągłe)2 łyżki śmietany 18% + przeciśnięty ząbek czosnkukilka plasterków sera żółtego (by pokryć całą powierzchnię ciasta)kilka plasterków chudego boczku1/5 ugotowanego brokuła6 plasterków pomidora1/5 czerwonej papryki1 plaster cebulidodatkowo: keczup lub sos czosnkowyPRZYGOTOWANIE:Piekarnik rozgrzewamy do tylu stopni ile podaje producent na opakowaniu ciasta francuskiego (ok.180*C).Na dużej blasze rozwijamy ostrożnie ciasto wraz z papierem, w który była owinięta. Całość smarujemy śmietaną 18% połączoną z przeciśniętym ząbkiem czosnku.Na całą powierzchnię pizzy rozkładamy plasterki sera żółtego, a na ser układamy boczek, różyczki brokuła, plasterki pomidora oraz pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę i cebulę.Pizzę pieczemy ok. 15-20 minut, aż ciasto się przyrumieni z wierzchu oraz spodu. Pokrojoną w trójkąty podajemy wraz z keczupem lub sosem czosnkowym. Smacznego!