Wykonanie
            Kolejna propozycja tej smakowitej, jednogarnkowej, węgierskiej potrawy. Tym razem wykonana przez mojego 
męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem 
póki są. Nasza główna rozgrywająca - 
cukinia pochodzi z ogródka, gdzie bez nawozów i w spokoju sobie dojrzewała:)

Przepis pochodzi z tej stronySKŁADNIKI:- spora 
cukinia- 2/3 kolorowe 
papryki- 2 
cebule- puszka całych 
pomidorów (w przepisie są 2, lecz my chcieliśmy mniej wodniste leczo)- 2 średniej długości 
kiełbasy- łyżka 
oleju- 
sól, 
pieprz, 
papryki: słoda i ostra, 
zioła wg uznania

PRZYGOTOWANIE:W dużym garnku rozgrzewamy łyżkę 
oleju i wrzucamy pokrojoną w paski 
cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy 
kiełbaskę pokrojoną w półksiężyce, a po ok. 2 minutach dodajemy pokrojoną w paski 
paprykę. Wszystkie składniki podsmażamy co jakiś czas mieszając. Teraz czas na 
pomidorki z puszki, które będą bazą dla naszego lecza oraz 
przyprawy tj. 
papryki w proszku i ulubione 
zioła. Gdy całość zacznie się gotować dodajemy pokrojoną 
cukinię - wielkość zależy od gustu - jeśli chcemy by była chrupiąca, kroimy na większe części, a jeśli chcemy by się rozpadła, kroimy na małe cząstki. Gotujemy aż do miękkości 
cukini i doprawiamy do smaku 
solą i 
pieprzem. Gotowe!:) Najlepiej podawać ze świeżym 
pieczywem lub 
ryżem. Smacznego!


