Wykonanie
Wczoraj wróciłam z Tatr, stąd moja nieobecność. Po zdobyciu kilku szczytów konam ze zmęczenia, ale planuję już kolejny wypad. Teraz muszę naładować swoje akumulatorki, więc na śniadanko serwuję owsiankę - bardzo niedietetyczną :) Owsiankę z
bananami na dodatek. Zapraszam
SKŁADNIKI na pełną miseczkę:- 5 łyżek
płatków owsianych- szklanka
mleka-
cukier do smaku- szczypta
soli- pół łyżki
masła- mały
bananPRZYGOTOWANIE:
Płatki owsiane ze szczyptą
soli wrzucamy do garnuszka, przykrywamy lekko
wodą i zagotowujemy ciągle mieszając. Następnie wlewamy
mleko i słodzimy do smaku. Zagotowujemy aż owsianka zacznie gęstnieć mieszając co chwilkę by się nie przypaliła. Do miseczki dajemy masełko, zalewamy je owsianką i wkrawamy
bananka. SMACZNEGO!
I na pożegnanie przesyłam widok z Doliny Pięciu Stawów, to była nasza baza wypadowa - zachęcam wszystkich do zdobywania Tatr, w Polsce nie mamy nic bardziej pięknego!