ßßß
Składniki:boczek wędzony – 300 grampierś z kurczakapapryka czerwonapapryka zielonamała cukiniacebulapieczarkiprzyprawy: zastosowałem dwa gotowce – do kurczaka i do grilla, do tego jeszcze trochę bazylii
Pierś z kurczaka pokroiłem, przyprawiłem i odstawiłem do lodówki na 2 godziny. W tym czasie obrałem i pokroiłem warzywa (cukinii nie obierałem). Wszystkie składniki ułożyłem na kwadratowych kawałkach folii aluminiowej – na dole boczek, na nim kurczak, a na wierzchu warzywa. Posypałem to jeszcze odrobiną przypraw, zagiąłem rogi folii do góry i zacisnąłem. Tak przygotowane sakiewki położyłem na rozgrzanym grillu. Czas pieczenia zależy od rodzaju grilla i temperatury. Najlepiej po 20 minutach zdjąć jedną, delikatnie rozwinąć i sprawdzić, czy kurczak nie jest surowy. Nie można ich piec za długo – warzywa powinny być lekko chrupiące.