Wykonanie
Ciasto
miodowe:1,5 szklanki
mąki pszennej1 czubata łyżka
miodu10 dag
masła3 łyżki
cukru1
żółtkoMasa serowa:60 dag
twarogu mielonego1/2 szklanki
cukru16 g
cukru z prawdziwą
wanilią1 szklanka
mleka w proszku1 szklanka
mleka 3,2%4
jajka1
budyń śmietankowy z
cukremPianka z nussoli:1 szklanka
śmietanki kremowej 30%2 łyżki kremu
orzechowego1 łyżka
cukru pudru1
śmietan fiks
kakao do posypania
bita śmietanaczekoladowe serduszkaSposób wykonania:Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić na stolnicy lub w misce, szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma,wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy 22 cm. Wsadzić do nagrzanego do 180*c piekarnika i podpiec 15 minut.Masa serowa: Mielony
twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy
jajka, wsypujemy
cukry, wlewamy
mleko i wsypujemy
mleko w proszku oraz
budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty.Tak przygotowaną masę wylewamy na podpieczone
miodowe ciasto kruche w formie.Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 10 minut, po czym temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy jeszcze 30 minut. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż do całkowitego wystygnięcia.Pianka z nussoli: Dobrze schłodzoną
śmietankę ubijamy na sztywno z
cukrem pudrem i
śmietan fiks, dodajemy krem
orzechowy i delikatnie całość miksujemy.Masę rozprowadzamy na całkiem zimnym serniku, oprószamy
kakao. Dekorujemy wg uznania. Chłodzimy w lodówce.Bon Appetit!http://www.cdsa.pl/pl/


