ßßß



Składniki:200 ml mocnej naturalnej kawy1 szklanka kostek lodu kawowego (z naparu kawy)300 ml mleka 3,2 %100 ml likieru kawowego CANARI1 łyżka brązowego cukru trzcinowegolody wanilioweposypka czekoladowaZaparzoną kawę bez fusów mieszamy z cukrem, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, zimną mieszamy z mlekiem, wlewamy kawowy likier.Do wysokich szklanek wkładamy kawowe kostki lodu , wlewamy kawę, dodajemy po gałce lodów waniliowych, posypujemy posypką czekoladową do deserów.Podajemy od razu po przyrządzeniu.Życzę smacznego :-)Jeśli chcecie zapoznać się z bogatą ofertą firmy Henkeel & Co. Vinpol zapraszam do odwiedzenia strony KLIK w ofercie są różne alkohole.Likiery Canari które dostałam występują w wielu smakach:Tiramisu, Coconut-Milk, Pina colada, Toffee, Coffe, każdy znajdzie tam swoje ulubione smaki, moja paczuszka wyglądała tak :
Likiery te na pewno znajdą zastosowanie w niejednym moim wypieku. Polecam!
http://www.henkell-polska.pl/page_canari.html