Wykonanie
Rabarbarowe lody podane w ażurowych kubeczkach z
mlecznej czekolady Goplana, orzeźwiające, przepyszne , prawdziwa rozkosz dla podniebienia-co może być lepszego? Robiłam je ręcznie bo nie mam maszynki do
lodów i musiałam je co chwila mieszać ale i tak wyszły pyszne!Myślę że sposób ich podania zachęci Was do zrobienia.
Składniki:Mus z
rabarbaru:6 lasek
rabarbaru4 łyżki
wody1/2 szklanki
cukruLody:1 puszka
mleka skondensowanego słodzonego300 ml
śmietanki słodkiej kremówki1/2 łyżeczki pasty waniliowejAżurowe koszyczki z
czekolady:1,5 tabliczki
mlecznej czekolady Goplanasilikonowe foremki do muffinekfolia spożywczaSposób przygotowania:
Rabarbar myjemy kroimy w kostkę przekładamy do rondelka zasypujemy
cukrem, wlewamy
wodę i gotujemy do miękkości, aż zacznie się rozpadać. Następnie miksujemy blenderem na mus.Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Lody: Schłodzoną
śmietankę ubijamy z pastą
waniliową na puszysto, wlewamy cienkim strumieniem
mleko skondensowane, dodajemy mus
rabarbarowy, mieszamy delikatnie, rozlewamy do plastikowego pojemniczka i mrozimy parę godzin mieszając od czasu do czasu.