Wykonanie
Takie batoniki z ziaren zrobiłam sobie jako zdrową przekąskę na podróż, która czeka mnie już jutro.
Składniki:- 1/2 szklanki ziaren
siemienia lnianego- 1/2 szklanki
ziaren słonecznika- 1/2 szklanki ziaren
sezamu- 1 łyżka łusek babki płesznik (psyllium, Ispagul)- 3 łyżki mielonego
siemienia lnianego odtłuszczonego- 3 łyżki
syropu daktylowego- 1 łyżka
miodu- ok.50 ml
wody- ok.3 łyżki
mleka sojowegoWszystkie składniki wymieszałam w misce, zostawiłam na parę minut dla połączenia składników.Całą masę wyłożyłam na silikonową podkładkę (papier do pieczenia) rozłożoną na formę i przez folię rozwałkowałam do ok.0 , 5 cm wysokości. Powycinałam nożem prostokąty.Piekłam ok.15 minut w 180 stopniach.