Przepyszny pomysł na obiad i co najważniejsze szybki do przygotowania i lekki.Potrzebne będzie - porcja dla 4 osób:1 podwójna pierś z kurczaka0,25 dag pieczarek1 szt. cebula2 szt. ciasta francuskiego2 szt. ogórek kiszony1 szt. pomidor4 plastry sera żółtegoczosnekpieprz - Kamispapryka słodka i ostra - KamisDo sałatki - dla 4 osób:1 główka sałaty2 pomidory1 ogórek1 ząbek czosnkuolej Kujawskiocetjabłkowy - Kamispieprz KamiscukierPrzygotowanie zaczynamy od podsmażenia piersi z kurczaka. Pamiętajmy, aby naszą pierś podzielić na 4 części.Na patelnię nalewamy troszkę oleju i kładziemy piersi. Następnie przyprawiamy je pieprzem, papryką słodką i ostrą, wyciskamy ok. 3 ząbki czosnku. Dodajemy do tego drobno posiekaną cebulkę oraz pieczarki. Wszystko podsmażamy ok. 15-20 minut.Następnie przygotowujemy sałatkę.Tak, więc płuczemy sałatę i rwiemy ją na drobne kawałki i wkładamy do 4 miseczek.Następnie dodajemy pomidora i ogórka. Wszystko zalewamy sosem : 250 ml wody + 2 łyżki octu jabłkowego+ 2 łyżeczki cukru+ wyciskamy ząbek czosnku+ pieprz+2 łyżki oleju.Gdy kurczak jest juz gotowy i lekko przestygnął możemy zacząć układać go na cieście francuskim.Każde ciasto kroimy na pół. 2 części dajemy na blachę wyłożoną papierem. Na ciasto przekładamy piersi z kurczaka a na górę dajemy pokrojonego ogórki kiszone i pomidora.I przykrywamy serem żółtym:)Wszystko przykrywamy kolejnymi częściami ciasta francuskiego, które dodatkowo nacinamy w poprzek.Tak przygotowanego kurczaka wkładamy do piekarnika na ok 20 minut w temp. ok. 180 stopni. Oczywiście pilnujemy, tak aby ciasto się upiekło, a nie spaliło :)Gdy już ciasto jest gotowe można podawać pyszny obiadek.SMACZNEGO!!!