Wykonanie
Na blogu pojawiły się już grzeszne babeczki z nutellą i oreo, był
czekoladowy deser niskowęglowodanowy, tym razem coś dla osób na diecie ubogiej w tłuszcze (bądź dla tych, którzy chcą spróbować czegoś innego ;)). Babeczki są pyszne, mięciutkie i bardzo szybko znikają (niestety!), nie użyłam też żadnych produktów zwierzęcych, więc będzie jak znalazł dla wegan i alergików. To jedno z najłatwiejszych wypieków, jakie w życiu robiłam. Będziecie zaskoczeni smakiem ;)kalorie i makroskładniki dla 1 porcji.Składniki na 6 porcj i►
mąka pszenna [120 g / niepełna szklanka]►
cukier brązowy [150 g/ 3/4 szklanki]►
kakao ciemne [1/4 szklanki]►
mleko roślinne [1 szklanka]►
wiórki kokosowe [1/2 szklanki]►
sól [szczypta]►
proszek do pieczenia [3/4 łyżeczki]
Mąkę przesiać z
solą,
proszkiem do pieczenia i
kakao. Dodać
wiórki kokosowe.Dodać wszystkie mokre składniki i wymieszać ręcznie lub mikserem.Piec w 180 stopniach przez ok. 20 min.