ßßß Cookit - przepis na Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta

nazwa

Wykonanie

Lubimy kapustę do obiadu w różnych postaciach.
Składniki:
1 główka czerwonej kapusty (ok 1,5 kg)
1 duża cebula
1 szklanka soku z jabłek
1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego
sól, pieprz
3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
1. Kapustę szatkujemy, a cebulę kroimy w kostkę.
2. Cebulę szklimy na oleju w rondelku, następnie dodajemy kapustę, sok jabłkowy, solimy i pieprzymy.
3. Całość dusimy do miękkości przez 30-40 minut pod przykryciem.
4. Na koniec dodajemy sok z cytryny lub ocet, doprawiamy do smaku.
Smacznego!!!
Źródło: Przy kuchennym stole
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/10/duszona-czerwona-kapusta.html