Wykonanie
Przepis na wielkanocną
białą kiełbasę znalazłam na portalu We dwoje. Polecam! Bardzo smaczna, szczególnie mężowi smakowała :)
Składniki:1 kg surowej
białej kiełbasy3 średnie
cebulekilka dużych ząbków
czosnkuolejSposób przygotowania:1.
Cebulę obra ć i pokroić w talarki.2. Obrany
czosnek po kroić w plasterki.3. Naczynie żaroodporne wysmarować
olejem. Wyłożyć część ce buli i
czosnku. Na to ułożyć ponakłuwane wykałaczką pętka
kiełbasy. Obłożyć pozostałą
cebulą i
czosnkiem.4. Wstawić do nagrzanego piekar nika i piec 30-40 minut w 180 st. C, aż
kiełbasa się ładnie przyrumieni.5 . Smakuje na ciepło i na z i mno.Smacznego!!!Źródło: We dwoje