Wykonanie
Jako dziecko nie jadałam owsianki. Teraz się to zmieniło, bo jest tyle fajnych receptur na te
płatki! Przygotowałam owsiankę z
truskawkami, ale mam już w planach inne
owoce. Owsianka jest pyszna. Wystarczy się wieczorem zatroszczyć o to, aby rano zjeść szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Polecam!
Składniki:
płatki owsiane górskie
mlekojogurt naturalnykilka umytych
truskawekSposób przygotowania:1. Do słoika wsypujemy
płatki do 1/3 wysokości. Dodajemy 2 łyżki
jogurtu naturalnego i tyle
mleka aby objętościowo zajęło nam w
sumie razem z
płatkami 2/3 wysokości słoika. Zakręcamy słoik i całość potrząsamy.2.
Owoce kroimy na plasterki i dodajemy do owsianki.
Owoce możemy równie dobrze dodać dopiero przed jedzeniem.3. Słoik zakręcamy i wstawiamy na noc do lodówki.Smacznego :)Źródło: Taniec smaków