Wykonanie
Przedstawiam przepis na iście wegańską pastę kanapkową.Smak ciekawy, niecodzienny, naprawdę smaczny.Z podanych proporcji wychodzi taka oto miseczka.Jako, że nie jest zachemizowana, w lodówce może postać maksymalnie kilka dni.Co trzeba?1 niecała szklanka
ziaren słonecznika6
suszonych pomidorów z zalewy1 ząbek
czosnku2 łyżki
bazyliipół łyżeczki płynnego
miodu1 łyżka
soku z cytrynypieprz,
chilli do smakuCo i jak?
Słonecznik zalać przegotowaną
wodą i odstawić najlepiej na całą noc. Po tym czasie odsączyć.
Pomidory i
czosnek drobno posiekać.Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę. W razie potrzeby, można dolać nieco
oliwy z oliwek.Pastę wstawić do lodówki, aby całość się fajnie przegryzła.Smaczności życzę!