PRZEPISjajkojabłko2 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki mąki pełnoziarnistejłyżeczka cukrułyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka cynamonuBiałko ubić na sztywną pianę. Jabłko pokroić w kostkę. Żółtko wymieszać z cukrem, jogurtem i suchymi składnikami, dodać ubite białko oraz pokrojone jabłko, dokładnie wymieszać. Na patelni rozpuścić masło, przelać ciasto i smażyć omleta z obu stron pod przykryciem. Zdjąć z ognia i jeszcze na patelni porwać go na mniejsze kawałki. Przełożyć na talerz. Posypac cukrem pudrem i polać sosem.Sos orzechowy: Czubata łyżka masła orzechowego + chlust mleka, dokładnie razem wymieszać i gotowe.Przeżyć dziś, jutro, a w piątek do teatru. damy radę, to tylko dwa dni!