Wykonanie
Pomysł na te batoniki wpadł mi do głowy kiedy robiłam ciasto
miodowe . Wykorzystałam przepis na masę
orzechową, dodałam jeden wafelek i wyszły takie oto pyszności :-)
![](/Data/Images/kulinarny-pamietnik.blogspot.com\2014_slash_05_slash_batoniki-miodowo-orzechowe/l/-513010656.JPG)
Składniki:pół szklanki
cukru300 g
orzeszków ziemnych125 g
masła4 łyżki
miodujeden
wafel na spódPrzygotowanie:Wszystkie składniki wrzuciłam do garnka i smażyłam na średnim ogniu przez 30 minut, mieszając co jakiś czas.
Wafel włożyłam do blachy, wylałam na niego masę
orzechową i równomiernie ją rozprowadziłam. Odstawiłam całość do wystygnięcia na 2 godziny.Po tym czasie pokroiłam w kostkę ok. 3 cm x 3 cm.