ßßß Cookit - przepis na Batoniki miodowo-orzechowe

Batoniki miodowo-orzechowe

nazwa

Wykonanie

Pomysł na te batoniki wpadł mi do głowy kiedy robiłam ciasto miodowe . Wykorzystałam przepis na masę orzechową, dodałam jeden wafelek i wyszły takie oto pyszności :-)
Składniki:
pół szklanki cukru
300 g orzeszków ziemnych
125 g masła
4 łyżki miodu
jeden wafel na spód
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzuciłam do garnka i smażyłam na średnim ogniu przez 30 minut, mieszając co jakiś czas.
Wafel włożyłam do blachy, wylałam na niego masę orzechową i równomiernie ją rozprowadziłam. Odstawiłam całość do wystygnięcia na 2 godziny.
Po tym czasie pokroiłam w kostkę ok. 3 cm x 3 cm.
Źródło:http://kulinarny-pamietnik.blogspot.com/2014/05/batoniki-miodowo-orzechowe.html