Wykonanie
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Niby każdy to wie, ale mimo to wiele osób wychodzi rano z domu z pustym żołądkiem. Ja sama dopiero niedawno przekonałam się, że poświęcenie rano kilku minut na śniadanie się opłaca. Dzisiaj zaprezentuję Wam moje ulubione śniadanie - owsiankę w wersji podstawowej. Jej zaletą jest szybkie przygotowanie - większość szykujemy wieczorem, a rano wystarczy ją tylko podgrzać, co pozwala na znaczną oszczędność czasu :-)
Składniki:3 łyżki
płatków owsianych (górskich)łyżka
siemienia lnianegogarstka
rodzynekfiliżanka
mlekałyżeczka
ziaren słonecznikaszczypta
cynamonuPrzygotowanie:1. Wieczorem wsypałam
płatki, siemię oraz
rodzynki do garnka i zalałam wszystko
mlekiem. Zostawiłam na całą noc w temperaturze pokojowej - w tym czasie
płatki i
rodzynki zmiękły.2. Rano owsiankę podgrzałam, uważając, żeby się nie przypaliła.3. Przełożyłam do miseczki, posypałam
ziarnami słonecznika i
cynamonem.