Wykonanie
Dziś nietuzinkowy dip, w którym orzechowa nuta przeplata się ze słonym
sosem sojowym,
ostrym chilli, słodkim
miodem i rozbrzmiewa całą gamą smaków, rozpływającą się w ustach, dzięki swojej delikatnej, kremowej konsystencji.Dip podajemy z grzankami lub surowymi warzywami, takimi jak np:
marchewka,
kalafior,
seler.Świetnie nadaje się jako marynata do
mięs lub
tofu.Co potrzebujesz?100 g
masła orzechowego2 łyżeczki
sosu sojowego2 łyżeczki płynnego
miodu1 płaska łyżeczka
ostrej papryki3 łyżki
wody1 mały ząbek
czosnkuCo teraz?Wszystko wrzucamy do miski i mieszamy. Łatwe? : )Jeżeli sami przygotowujecie grzanki -
chleb należy pokroić w cienkie kromki, skropić
oliwą i
wodą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 C na 10 min.