ßßß
Składniki:- 150g tofu naturalnego- 1/4 szklanki waniliowego mleka migdałowego (lub inne)- łyżeczka mielonego maku- suszona skórka pomarańczy (może być też świeża ;))- 1/2 szklanki mąki owsianej- szczypta proszku do pieczenia- łyżka mielonego siemienia lnianego- olej kokosowy do wysmarowania gofrownicyTofu dokładnie zmiksować wraz z mlekiem. Wymieszać z makiem i skórką. Następnie połączyć z pozostałymi składnikami i na chwilę odstawić. W tym czasie rozgrzać gofrownicę, dobrze natłuścić - najlepiej olejem kokosowym. Przełożyć masę i piec ok. 5-10 min. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Zmiany. Ciąg dalszy. Wiem, że były niedawno, ale coś mi jeszcze tutaj nie pasowało. Tytuł bloga. "Searching for happiness..." to przeszłość. Czuję, że mam je tuż pod nosem. Nie szukam. Ono przyjdzie niespodziewanie, wierzę w to. Potrzeba odwagi i wiary by być szczęśliwym. Trzeba działać. Poza tym, to m.in. poranki i smaczne śniadania dodają mi szczęścia, dlatego najważniejsze, by się tym cieszyć i czerpać jak najwięcej radości - po prostu "Enjoy Your Morning" :) *as well as the all day.__________________________________________________________Na dokładkę wczorajszy puchaty, korzenny omlet drożdżowy ! Podany z gruszkami, domowym tahini i cynamonem . Ciasto rosło, gdy byłam na zajęciach w szkole. Przyszłam, hop na patelnie i gotowe :)