Wykonanie
            RAW dzisiaj. Pierwszy raz z 
kaszą gryczaną na słodko i jak to zazwyczaj bywa z debiutami - po nich wiem, że nie ostatni, bo takie śniadania potrafią zaskoczyć smakiem. Jedno z najsmaczniejszych połączeń, a w zasadzie dwa - słodki 
banan z 
kakao oraz 
masło orzechowe . Na wierzch jeszcze wiórki 
gorzkiej czekolady(nieco mniej raw) i trochę 
daktyli . Krem smakował świetnie! Sycący też jest i na pewno zdrowy. Tak słodko rankiem - t a energia się przyda, szczególnie dzisiaj.



raw 
orzechowo-
bananowy krem z 
kaszy gryczanej z 
kakao podany z 
daktylami i 
gorzką czekoladąraw nutty-
banana creamy buckwheat with cocoa served with dates and dark chocolate

Składniki:- 6 łyżek 
kaszy gryczanej niepalonej (ok. 1/2 szklanki)- szklanka 
wody- 1/4 szklanki 
mleka- dojrzały 
banan- łyżeczka 
kakao- łyżka/łyżeczka 
masła orzechowego- opcjonalnie coś do posłodzenia
Kaszę zalewamy na noc zimną 
wodą. Rano należy ją odsączyć i przepłukać. Następnie przełożyć do miski, dodać resztę składników i dokładnie zmiksować. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!inspiracja~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wiecie jaki dziś dzień? Pancake Day ! Nie do końca nasze święto, ale to dobry argument by usmażyć naleśniki... W takim razie, może by tak placki na obiad? Dla mnie bez problemu mogłoby tak być codziennie :)