Wykonanie
Wtorek. Pogoda się trochę zmieniła, pada deszcz i zrobiło się chłodniej. Jednak brakowało mi tego i wcale nie przeszkadzają mi krople deszczu oraz zimny powiew wiaterku :)Do szkoły zabrałam wczoraj ze sobą sconsy - taka mała odmiana od kanapek :) Bardzo je lubię! Jak byłam w Anglii to
jadłam te pyszne, tradycyjne z kawiarenki, zazwyczaj jadają je do
herbaty.
pełnoziarniste sconsy z
borówkamiwhole wheat scones with bluberriesNiezawodny przepis Emmy, dziękuję ;* Używałam
mąki pełnoziarnistej i oczywiście jak widać nie
gruszki tylko
borówki (tylko w jednym) :)Dziś zastanawiałam się nad dwoma
smakami -
marchewkową owsianką i
brzoskwiniową. Ta druga wygrała ze względu na to, że
brzoskwinie już były w takim stanie, że trzeba było je zjeść. Marchewkowa trafi się innym razem :) Poza tym jednym z moich ulubionych letnich połączeń jest
brzoskwinia i
masło orzechowe w owsiance. Połowa
brzoskwini dodana podczas gotowania.
waniliowa budyniowa owsianka na
mleku z
brzoskwinią,
masłem orzechowym i
otrębami granulowanymi z
truskawkamivanillia
pudding porridge with milk, peach, peanut butter and granulated
bran with strawberriesCiągle się zastanawiam nad tym czy nie zrobić czegoś innego na śniadanie... Czy po prostu kiedyś ktoś nie stwierdzi, że "ona już przesadza z tymi owsiankami!". Tylko dlaczego niby? Czy ja znowu próbuje coś sobie wmówić? To moja sprawa co ja chcę i co uwielbiam jeść na śniadania. Dlaczego ja w ogóle nad tym rozmyślam? Niech te dręczące myśli w końcu dadzą mi spokój w każdej kwestii mojego życia!!!Ale w życiu trzeba być pewnego rodzaju egoistą. Trzeba wiedzieć czego się pragnie i trzeba szanować swoje marzenia i dbać o swoje życie, bo jeśli Ty tego nie zrobisz dla siebie, to kto?...Beata Pawlikowska6 dni !! *-*