Wykonanie
Składniki1
brokuł (ok. 500 g)3 średniej wielkości
ziemniaki2 ząbki
czosnku2 łyżki
jogurtu naturalnegoprzyprawy:
sól,
pieprzZiemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Zagotuj w ok. 0,5 l osolonej
wody.
Brokuł umyj i podziel na małe różyczki, kiedy
ziemniaki będą prawie miękkie, dodaj
brokuł i gotuj wszystko razem jeszcze ok. 10 min.Następnie wszystko zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj obrany, posiekany
czosnek. Odlej trochę zupy, poczekaj aż ostygnie, wymieszaj z
jogurtem. Całość wlej ponownie do zupy.
Posól i popieprz do smaku, wymieszaj. Podgotuj chwilę całość. Można podawać z przygotowanym przez siebie grzankami, ptysiami lub
pieczywem.
SMACZNEGO!