Wykonanie
Pieczone
kasztany to szybka i smaczna przekąska. Nie są to jednak te
kasztany, które rosną na drzewach w parku. Trzeba kupić specjalną odmianę
kasztanów jadalnych. Te są słodkie i bardzo przyjemne w smaku. Mają też inny kształt niż te okrągłe, które znamy z przedszkola. Jadalne
kasztany są obłe i zwykle występują po dwa-trzy w jednej kopule, okrytej gęstymi,
ostrymi kolcami.Składniki:dowolna ilość jadalnych
kasztanówKasztany umyć, wytrzeć do sucha.
Ostrym nożem naciąć każdego na krzyż, dzięki temu nie będą wybuchały w piekarniku.Ułożyć na blasze do pieczenia rozcięciem do góry i piec przez 20-25 minut w temperaturze 200 °C. Podawać na gorąco, bo właśnie wtedy najłatwiej schodzi z nich skórka.Życzę smacznego!