Wykonanie
Szukając kulinarnych inspiracji na planowaną wizytę gości, natknęłam się na
serową przekąskę. Nieskomplikowana a intrygująca biesiadników zastanawiających się, jakiż to smak może kryć się w tych niecodziennych "raffaello" ;)Pomysł na
serowe kulki znalazłam tutaj CLIK
Składniki:1
ser feta (w wersji light - chudy
twaróg)1 duża łyżka
serka śmietankowego (typu almette, np.
ziołowy)
pieprzziarna
sezamuszczypiorek lub inna
zieleninkapapryka słodka/ostra
Sery połączyć ze sobą, doprawić
pieprzem, dokładnie wymieszać.
Szczypior (u mnie
rukola) drobno posiekać. Z serowej masy formować kulki, obtaczać część z nich w
zielenince, część w ziarnach
sezamu, pozostałe w
papryce. Odstawić na kilka chwili do lodówki. Można podawać z półmisku z wbitymi wykałaczkami.