Wykonanie
Tosty. Coś od czego dupa rośnie bezwzględnie. I sadło też. Boleśnie przekonałyśmy się z
Kaczką o tym na pierwszym roku studiów, kiedy to po całym dniu wykładów (tak! pierwszoroczniaki chodzą na wszystkie wykłady) wracałyśmy do naszego gniazda i późną nocą obżerałyśmy się tostami posmarowanymi
majonezem i
ketchupem. Później odrobinę zmądrzałyśmy i dogadzałyśmy sobie w ten sposób od czasu do czasu i o bardziej przyzwoitej
porze niż 21.30. Chociaż najlepiej byłoby je jadać na śniadanie, ponieważ mają tyle kalorii, że spokojnie można je spalać cały dzień.
Składniki na 1 porcję:4 kromki
pieczywa (najlepiej) tostowego - u mnie to był graham tostowy, żeby zachować pozory zdrowego żywienia2 plasterki
wędliny2 plasterki
żółtego serakawałeczek
papryki2
oliwki2 szczypty
ziół na jakie mamy ochotę (u mnie
bazylia)
masłoCo do przyrządzania to chyba nie ma co się za bardzo rozpisywać.Chlebek smarujemy
masłem, układamy składniki, posypujemy
ziółkiem i do opiekacza. Podejrzewam, że z piekarnika też by smakowały nieźle, aczkolwiek ja jeśli robię tosty/grzanki/zapiekanki z piekarnika to ich nie przykrywam od góry
pieczywem.
Zając