Kolejna pyszna i prosta odsłona surimi :)Składniki :- ryż basmati (lub każdy inny)- 1/2 opakowania mixu sałat- 2 szklanki zielonej fasolki- 1/2 puszki kukurydzy- 6 paluszków surimi (lub więcej/mniej)- 1 łyżka majonezu (zamiast majonezu możecie dać po prostu 3cią łyżkę jogurtu)- 2 łyżki jogurtu naturalnego- 1/2 opakowania włoskiego sosu sałatkowegoPrzygotowanie :1. Ryż i fasolkę gotuję w delikatnie osolonej wodzie i przesypuje do miseczki.2. Paluszki surimi kroję w małe kawałki, wrzucam do miseczki i do której dorzucam jeszcze kukurydzę i sałatę.3. W szklance łączę łyżkę majonezu z jogurtem i sosem sałatkowym. Wylewam do miseczki.4. Całość łącze w misce i dziele na dwie solidne, obiadowe porcje do pracy.Smacznego!