Składniki :- pierś z kurczaka- przyprawaKurczak z Grilla Kamis (wybrałam właśnie ją, ponieważ ma odpowiednią moc - nie jest zbyt delikatna, ani też za ostra. Czarny pieprz i chilli równoważy rozmaryn, a szczypta imbiru i kolendry sprawia, że mieszanka nadaje się nawet do najbardziej oryginalnych dań kuchni grillowej różnych regionów świata - tym samym nadaje potrawie nutkę orientu)- 1 seler- 1 papryka- 1 por- mały jogurt naturalny- sos sałatkowy włoski KamisPrzygotowanie:1. Pierś posypuję przyprawą i odkładam na jakąś godzinę do lodówki. Jeśli nie mam czasu grilluję bezpośrednio po przyprawieniu.2. Patelnie grillową (czy grilla jeśli posiadacie) rozgrzewam i kładę na niej mięso. Rumienie z obu stron i zalewam wodą (zalewanie powtarzam kilka razy - chodzi o to, żeby kurczak był miękki i żeby wchłonął cały aromat przypraw.3. W między czasie seler trę na tarce, paprykę kroję w paski, a pora szatkuję. Jogurt rozrabiam z sosem sałatkowym i zalewam tak sporządzoną mieszanką warzywa.I gotowe! :)