ßßß Cookit - przepis na Ciasto jogurtowe z budyniem śmietankowym i brzoskwiniami

Ciasto jogurtowe z budyniem śmietankowym i brzoskwiniami

nazwa

Wykonanie

Ciasto jogurtowe przygotowuje się bardzo szybko. Idealne na rodzinne spotkania i podwieczorek dla dzieci. Można dodać przeróżne owoce. W tym wypadku dodałam brzoskwinie. Zrobiłam to ciasto na uroczystość dnia babci i dziadka w przedszkolu brata.
Do dzieła!
Składniki:
4 jajka
około 500 gram mąki pszennej
300 g cukru
2 łyżeczki cukru z wanilią
300 ml jogurtu naturalnego
szklanka oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 budyń śmietankowy
6 brzoskwiń z puszki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.
Przygotowujemy budyń według receptury zawartej z tyłu opakowania. Wlewamy przygotowany budyń do miski i chłodzimy.
Jajka, cukier waniliowy i cukier i wszystko ucieramy do uzyskania puszystej masy.
Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy stopniowo jogurt naturalny, a później olej.
Wyciągamy miskę miksera i dodajemy przesiana mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką.
Do formy prostokątnej - wymiary mniej więcej 20x30, wcześniej natłuszczonej i oprószonej mąką, wlewamy masę.
Do rękawa cukierniczego wkładamy budyń i robimy kratkę na cieście. Między te kratki, dajemy pokrojone brzoskwinie (najlepiej spodem do dołu).
Wstawiamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na około 45 minut.
Wykładamy obsypujemy lekko cukrem pudrem i gotowe!
Smacznego! :D
~M&M
Źródło:http://www.monikoza.pl/2014/01/ciasto-jogurtowe-z-budyniem.html