Wykonanie
Przez ponad dwadzieścia lat żyłam w przeświadczeniu, że nie lubię owsianki. Dziś, nie wiem, jak to było możliwe i nadrabiam stracone lata... :)Prezentowane owsianki polecam na śniadanie, szczególnie Majowe, szczególnie w czasie Festiwalu
płatków owsianych . :)
3 łyżki
płatków owsianych1/2 szklanki
mlekajabłkogarść
suszonych żurawinczubata łyżeczka
cynamonułyżeczka
miodu gryczanego
Płatki zalać
mlekiem, dorzucić
żurawiny, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Dodać
miód i
cynamon,
jabłko starte (ze skórką) na tarce o dużych oczkach, dokładnie wymieszać.
***3 łyżki
płatków owsianych1/2 szklanki
mlekadojrzały
banankilka
truskawekłyżka
cukru z
waniliąPłatki zalać
mlekiem, doprowadzić do wrzenia, dodać rozgniecionego widelcem
banana i
cukier z
wanilią. Wymieszać i gotować kilka minut. na koniec dodać pokrojone
truskawki.Smacznego!