ßßß
Składniki na ok. 20 sztuk:50 g masła lub margaryny2 jajka100 g cukru200 g wiórków kokosowychMożna z robić wersje z czekoladą, ale na upał mi nie pasowała.Czyli ewentualnie: 75 g czekolady deserowej na polewęPrzygotowaniePodgrzej piekarnik do temperatury 175 stopni. Rozpuść masło lub margarynę i pozostaw do ostygnięcia.Wymieszaj w misce jajka z cukrem - nie ubijaj ich, jedynie rozmieszaj, dzięki czemu ciasteczka lepiej wyrosną i będą miały kształt kopczyków. Dodaj do masy wiórki kokosowe i ostudzony tłuszcz.Uformuj z ciasta dwadzieścia kopczyków na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczkokosanki na środkowym poziomie piekarnika przez 15 min a następnie odstaw do ostygnięcia.Polewa:Rozpuść czekoladę
Smacznego! Wyszły pyszne, przynajmniej według moich znajomych ;)