ßßß Cookit - przepis na Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

nazwa

Wykonanie

Surówka mojego dzieciństwa, któż jej nie zna? :) świetna do ryby. Bardzo ją lubię kwaśną i pieprzną.
Składniki:
250 g kapusty kiszonej
100 g marchewki ( 2 szt.)
150 g jabłka ( 1 szt.)
pieprz, sól himalajska do smaku
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka oleju rzepakowego
Kapustę można przepłukać w wodzie by zmniejszyć kwaśność surówki. Ja tego nie robię.
Kapustę delikatnie odgnieść, pokroić (ok. 2 cm). Marchewkę i jabłko obrać zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać do kapusty z miodem,olejem następnie przyprawić i wymieszać.
Samo zdrowie, smacznego :)
Źródło:http://kuchniamagorzata.blogspot.com/2015/11/surowka-z-kiszonej-kapusty.html