ßßß Cookit - przepis na Konfitura z czerwonej cebuli na miodzie!

Konfitura z czerwonej cebuli na miodzie!

nazwa

Wykonanie

Cóż tu dużo mówić, pychota!
Dlatego przejdę od razu do przepisu!
Składniki:
1 kg czerwonej cebuli
2 łyżeczki cukru brązowego
1 łyżka miodu
2 łyżki octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
świeży tymianek
sól., pieprz
Przepis nie ma w sobie oleju, ani oliwy - polecam więc każdemu!
Obrałam cebulki i pokroiłam, tak jak widać na zdjęciu w półksiężyce.
Na patelni rozpuściłam cukier i wrzuciłam cebulkę.
Chwilę podsmażyłam, dodałam miód, poszatkowany czosnek...
...ocet balsamiczny i sól, aby cebulka puściła soki.
Płyn szybko odparował - dlatego potem podlewałam cebulkę wodą. Dusiłam tak ok. 25 minut - do całkowitej miękkości.
Dodałam przyprawy do smaku. A smak, jest nieprzeciętny. Słodko - słony z aromatem tymianku i czosnku.
Świetny dodatek do mięs, kanapek, tostów, na ciepło, na zimno!
Źródło:http://kozafit.blogspot.com/2013/09/konfitura-z-czerwonej-cebuli-na-miodzie.html