Wykonanie
Cóż tu dużo mówić, pychota!Dlatego przejdę od razu do przepisu!
Składniki:1 kg
czerwonej cebuli2 łyżeczki
cukru brązowego1 łyżka
miodu2 łyżki
octu balsamicznego1 ząbek
czosnkuświeży
tymianeksól.,
pieprzPrzepis nie ma w sobie
oleju, ani
oliwy - polecam więc każdemu!Obrałam
cebulki i pokroiłam, tak jak widać na zdjęciu w półksiężyce.
Na patelni rozpuściłam
cukier i wrzuciłam
cebulkę.
Chwilę podsmażyłam, dodałam
miód, poszatkowany
czosnek...
...
ocet balsamiczny i
sól, aby
cebulka puściła
soki.
Płyn szybko odparował - dlatego
potem podlewałam
cebulkę wodą. Dusiłam tak ok. 25 minut - do całkowitej miękkości.
Dodałam
przyprawy do smaku. A smak, jest nieprzeciętny. Słodko - słony z aromatem
tymianku i
czosnku.
Świetny dodatek do
mięs, kanapek, tostów, na ciepło, na zimno!