Jak oglądam to zdjęcie to śmieje się, że jest tak nie profesjonalne, że mogłaby się nim pochwalić któraś z naszych babć;)Ale oszukany słodki bigos to tak naprawdę kapusta pekińska z pieczarką i kiełbasą;)Przepis dostałam od mojego kuzyna, podobno pochodzi z domu jego pierwszej żony;)Nie jest pracochłonny i wymaga na początku dużego garnka, ale smak wynagradza trudy ;)Składniki:kapusta pekińska (średnia lub duża)3-4 cebule małe0,5 kg pieczarekok 0,5-1 kg kiełbasy ( a to już zależy od tego jak mięsny lubicie)2 słoiczki sosu meksykańskiegoolej ok 2 łyżekPrzygotowanie:Kiełbasę i cebulę kroimy w półplasterki.Kapustę szatkujemy. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki.Na patelni podgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy kiełbasę z cebulą.W dużym garnku podgrzewamy resztę oleju i wrzucamy kapustę i pieczarki. Smażymy aż kapusta zmniejszy swoją objętość do około połowy.Dodajemy do kapusty i pieczarekkiełbasę i cebule. Mieszamy.Dodajemy sos meksykański, doprowadzamy do zagotowania ciągle mieszając.Podajemy z pieczywem.Smacznego ;)