ßßß
Składniki:(ok. 20 sztuk)150 g białej czekoladyłyżka masła (taka nie za duża)2 łyżki mlekagarść suszonej żurawinyszklanka crunchy (płatków)3 kostki czekolady mlecznej (to również pozostałości jakie miałam w szafce, więc dodałam)Wykonanie:Crunchy wysypujemy do ściereczki i walimy tłuczkiem, aby je trochę rozdrobić.Żurawinę kroimy w mniejsze kawałki.Czekoladę łamiemy w mniejsze kawałki i wrzucamy do rondelka, dodajemy masło i wszystko rozpuszczamy dokładnie nad parą, potem dodajemy mleko.Do masy czekoladowej wrzucamy crunchy i żurawinę dokładnie mieszamy.Z naszej mieszanki formujemy kuleczki.Zostawiamy do schłodzenia.Smacznego :)*Nie należy przekraczać ilości masła jaka jest w przepisie, mi wzięło się trochę za dużo i są za bardzo świecące :)*Przepis podpatrzony w książce "Czekolada" (Z kuchennej półeczki), ale dość mocno zmodyfikowany.