ßßß
Cookit - przepis na -olejek migdałowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
-olejek migdałowy
Składniki
Biszkopty
Jajko
Cukier
Mąka
Proszek do pieczenia
Mleko
Żółtko
Mąka pszenna
Mąka ziemniaczana
Otręby
Cukier waniliowy
Margaryna
Zapach migdałowy
Wykonanie
Przepis na
biszkopt
Składniki:-4
jajka
-1 szklanka
cukru
-1/2 szklanki
mąki
-1/2 szklanki kartoflanki-
proszek do pieczenia
Sposób przygotowania:
Jajka
ubijamy z
cukrem
na pianę. Dodajemy na przemian
mąkę
i kartoflankę cały czas miksując. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.Przepis na kremSkładniki:-3 szklanki
mleka
-3
żółtka
-3 łyżki
mąki pszennej
-3 łyżki
mąki ziemniaczanej
-3
torebki
cukru waniliowego
-3/4 szklanki
cukru
-kostka
margaryny
-
olejek migdałowy
Sposób przygotowania:
Żółtka
,
cukier waniliowy
,
mąki
i szklankę
mleka
należy ze sobą wymieszać. Dwie pozostałe szklanki
mleka
i
cukier
podgrzewać i wlać do niego wcześniej pomieszane składniki. Mieszać, aż się zagotuje i zgęstnieje do postaci budyniu. Odstawić do ostygnięcia. Kiedy masa przestygnie zmiksować razem z
margaryną
, aż powstanie puszysty krem. Na koniec dodać
olejek migdałowy
.Na
biszkopt
wykładamy krem
migdałowy
. Następnie na krem kładziemy
herbatniki
a na
herbatniki
lukier
(najprostszy
lukier
można przygotować mieszając gorącą
wodę
z
cukrem pudrem
).Smacznego! :)A.
Źródło:
http://magia-jedzenia.blogspot.com/2013/10/ciasto-z-kremem-migdaowym.html
Przepisy powiązane
Ciasto "Żabie oczy"
Ciasto "Żabie oczy"
Ciasto "Żabie oczy"
Ciasto "Żabie oczy"
Ciasto "Żabie oczy"
Składniki powiązane (0)