Dziś przepis, który jest moim ulubionym z ciast z masą. Jest to ciasto o nazwie Rafaello. Z kokosem, puszyste, idealne do kawki na weekend. A więc do dzieła Drogie Panie :))))Potrzebne będzie:Biszkopt:6 jaj1 szklanka cukru1/2 szklanki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki mąki tortowej1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem:1/2 litra śmietany kremówki2 śnieżki10 dag czekolady białej1/2 szklanki adwokata20 dag kokosu10 dag płatków migdałowychPrzygotowanie:BiszkoptJa podam jak robiłam swoją wersję, ale jeśli macie inaczej i sprawdzony swój przepis na biszkopt to róbcie według swojego.6 białek ubijamy na sztywną pianę ze szklanką cukru. Potem dodajemy żółtka i mąki (najlepiej przesiane i wymieszanej już z proszkiem do pieczenia).Blachę smaruję margaryną i wysypuję bułką tartą. Wylewam ciasto i piekę 20-30 minut w temperaturze 150- 170 stopni.Po upieczeniu przekrawam biszkopt. Dolną warstwę zostawiam a górną kruszę.Krem:Kremówkę i 2 śnieżki ubijam następnie dodaję ostudzoną roztopioną białą czekoladę i 1/2 szklanki adwokatu oraz 10 dag płatków migdałowych.Następnie krem dzielę na dwie części.Do I części dodaję pokruszony biszkopt i mieszam. Następnie wykładam to na ciasto.Do II części dodaję 10 dag kokosu i wykładam na ciasto.Wszystko można udekorować jeszcze płatkami migdałowymi.DLA MNIE NAJLEPSZE CIACHO!!! SMACZNEGO!!!