ßßß
Cookit - przepis na Rafaello
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Rafaello
Składniki
Jajko
Cukier
Mąka pszenna
Proszek do pieczenia
Śmietana kremówka
Czekolada
Kokos
Śmietana śnieżka
Płatki migdałowe
Wykonanie
Coś słodkiego, kremowego...pyyycha :)
Składniki:Ciasto:5
jajek
5 łyżek
cukru
5 łyżek
mąki pszennej
1.5 łyżeczki
proszku do pieczenia
Masa:500 ml
śmietany kremówki
100 g
białej czekolady
2 opakowania wiórek
kokosowych
2
śnieżki
płatki migdałowe
do posypaniaPrzygotowanie:Ciasto:
Jajka
ubijamy na puszystą masę dodając po jednej łyżce
cukru
. Do ubitych
jajek
dodajemy po jednej łyżce
mąki
przesianej z
proszkiem do pieczenia
i delikatnie mieszamy.Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy w temp 170 stopni przez ok 30 minut.Masa:
Czekoladę
rozpuścić z pięcioma łyżkami
śmietany
w kąpieli
wodnej
Pozostawić do ostygnięcia.Schłodzoną
śmietanę
ubić, dodając stopniowo
śnieżki
i masę
czekoladową
. Wsypać wiórki i delikatnie wymieszać.
Biszkopt
rozkroić na 2 części, nasączyć ponczem (
woda
,
cukier
;
sok pomaranczowy
i
cukier
), wyłożyć połowę masy. Przykryć drugą połową
biszkoptu
, nasączyć ponczem, wyłożyć resztę masy.Na koniec posypujemy
płatkami
migdałowymi lub wiórkami kokosowymi.
Źródło:
http://elkachochelka.blogspot.com/2013/03/rafaello.html
Przepisy powiązane
Ciasto Rafaello + film
Ciasto Rafaello + film
Ciasto Rafaello + film
Ciasto Rafaello + film
Ciasto Rafaello + film
Składniki powiązane (0)