Ciasto biszkoptowe:4 jajka1 szklanka cukru1 szklanka mąki tortowej1 łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżki olejuMasa kubusiowa:750 ml. soku typu Kubuś marchwiowy - pomarańczowy3 łyżki cukru3 budynie śmietankowe2 łyżki mąki ziemniaczanejMasa kremowa:0,5 litra kremówki 30%3-4 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatynyCzekolada do posypaniaUpiec biszkopt na blasze średniej wielkości: Białka ubić na sztywno , gdy będą sztywne powoli dodawać cukier (dobrze aby był drobny), następnie po jednym żółtku. Odstawiamy mikser i dodajemy przesianą mąkę z proszkiem delikatnie mieszając łopatką, na samym końcu olej. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w 170 stopniach przez 20 minut.Gdy ciasto przestygnie przecinamy na pół i zwilżamy przegotowaną wodą.Gotujemy 500 ml soku wraz z cukrem. W reszcie soku rozpuści budynie z mączką ziemniaczaną. Wlać do gotującego się soku i ugotować budyń. Gorącą masę wylać na jedną połówkę biszkoptu i przykryć drugą.Gdy masa całkowicie wystygnie ubić kremówkę z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku i dodać do kremówki, którą należy wyłożyć na ciasto. Na samym końcu zetrzeć czekoladę.