Składniki :- 200 g płatków owsianych-150 g mąki pszennej-100 g mąki kukurydzianej- 5 łyżek miodu-1 łyżeczka przyprawy do piernika- 25 g posiekanych orzechów-1 łyżeczka proszku do pieczenia-kubeczek jogurtu naturalnego- 1/2 szklanki mleka-2 jajka-2 łyżki olejudodatkowo:-kubeczek śmietany 30%-1 łyżka kakao-łyżeczka cukru pudruŚmietanę ubić na sztywno dodać cukier i kakao, wymieszać. Gotowy krem przekładać na zimne muffinki.Suche składniki mieszamy ze sobą w osobnej misce a mokre w innej. Następnie łączymy je, chwile mieszamy( mają powstać grudki) Gotową masę wlewamy do przygotowanych papilotek. Pieczemy ok.20 min w 180-200 stopniach. Muffinki najlepiej smakują świeże więc nie warto robić na zapas :)