Wykonanie
Na dziś przygotowałam dla was przepis na pyszną jesienną, kremową zupę
dyniową, Jest ona niezwykle prosta w przygotowaniu. Składa się z
trzech głównych składników i przypraw.Do ugotowania kremu użyłam dyni hokkaido, ale z powodzeniem możecie zastąpić ją innym gatunkiem.Do zupy świetnie pasują
pestki dyni czy
nasiona słonecznika i domowe
pieczywo (przepisy możecie znaleźć tutaj).Składniki:700-900ml rosołu *500g dyni, obranej200g
ziemniakówgalka muszkatołowaimbir*Możecie zastąpić go
wywarem z warzyw, a w ostateczności
kostką rosołową.
Ziemniaki obieramy, myjemy i razem z
dynią kroimy w kostkę. Wrzucamy je do garnka, dolewamy rosół i gotujemy, aż warzywa zmiękną.Gdy będą gotowe, blendujemy je na gładki krem. Doprawiamy
gałką muszkatołową i
imbirem. Blendujemy.Krem podajemy gorący. Z powodzeniem można przechowywać go w lodówce przez 3-4 dni.Smacznego:)