Wykonanie
Z niecierpliwością czekam na ten dzień, gdy
truskawki będą kosztować 4 zł, a nie 14 zł :) Już tuż tuż! A i na moich krzaczkach w tym roku będzie ich troszkę więcej.
Póki co, cieszę się młodymi
rzodkiewkami z własnej hodowli, a koktajl zrobiłam bardziej egzotyczny.Już kiedyś Wam
pisałam, że
mango nazywane bywa
owocem młodości. Zawiera dużo witamin A, C i E, a także flawonoidów.
Mango zawiera też magniferynę, która jest silnym antyoksydantem, ma też właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe. 100 gramów
owocu zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na witaminę A. Znajdziemy w nim mnóstwo innych witamin i mikroelementów (np. witaminę K i witaminy z grupy B, potas, magnez, fosfor, żelazo czy wapń).Również
kiwi jest prawdziwą bombą witaminową. Już jeden
owoc zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na witaminę C dorosłego człowieka. Zawiera też witaminę E, witaminy z grupy B oraz potas, cynk, fosfor i magnez.

Porcje: 2Składniki:- 1 dojrzałe
mango- 2 dojrzałe
kiwi- 2 łyżki suszonych
jagód goji- 100 ml
soku jabłkowego (użyłam świeżo tłoczonego, takiego nie z koncentratu)** można dodać go odrobinę więcej dla uzyskania rzadszej konsystencji.Przygotowanie:1.
Mango i
kiwi umyj, obierz, pokrój na kawałki.2.
Owoce zmiksuj w blenderze z
jagodami goji i
sokiem jabłkowym.3. Przelej do dwóch lub
trzech szklanek i ciesz się smakiem ;)Koniecznie zajrzyj na funpage na Facebook'u! :)
