ßßß Cookit - przepis na Sorbet truskawkowy z mascarpone

Sorbet truskawkowy z mascarpone

nazwa

Wykonanie

24 kwietnia 2014
Składniki:
500g.truskawek
250g.sera Mascarpone
1/2 szklanki cukru pudru
Przygotowanie:
Truskawki umyć,włożyć w zamkniętym pudełeczku/torebce do zamrażalki na 4-5h.
Serek mascarpone włożyć do zamrażalki 1 h.przed wyjęciem truskawek.
Zmrożone truskawki,serek oraz cukier puder zmiksować blenderem razem na gładki mus.
Rozdzielać od razu na porcję.
Smacznego
Post navigation
← Często zostają nam końcówki domowych ,pieczonych wędlin które po paru dniach się przejadają.Proponuję wykorzystać je do zrobienia sosu.Wystarczy parę prostych dodatków a gwarantuję że nic się nie zmarnuje :)
Sam zapach i kolor zupy zachęca do jedzenia a w efekcie w talerzu nie pozostaje po daniu nawet ślad :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/idealnyny-upalne-dni-polecam