ßßß Cookit - przepis na Déglacer

Déglacer

nazwa

Składniki

Wykonanie

Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Déglacer ›
Déglacer z języka francuskiego - wlanie wody lub wina do naczynia, w którym piekliśmy lub smażyliśmy mięso. Na jego dnie pozostaje sok z pieczeni, który w połączeniu ze wspomnianą wodą lub winem utworzy aromatyczny i wyborny sos.
Gość, 10 maja 2010 - 13:38
Zobacz także
Chruściki
Śniadanie angielskie
Mise en place
Kaki
English? Loading Google Translator...
Witaj
Witaj na moim blogu!
Jeżeli cenisz kuchnię
prawdziwą, naturalną i bez
pośpiechu, to ArtKulinaria
są miejscem właśnie dla Ciebie.
Zapraszam, Renata
Zostańmy w kontakcie
Ostatnie wpisy
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny
Krem z karotki z grzankami żytnimi
W poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod kokosową kruszonką
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012
Tagi
więcej tagów
Reklama w internecie
Źródło:http://artkulinaria.pl/twoja-kuchnia/slownik-pojec/deglacer/62