ßßß Cookit - przepis na Baklawa

Baklawa

nazwa

Składniki

Wykonanie

Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Baklawa ›
Baklawa
bardzo słodkie ciastko przyrządzane z ciasta filo, orzechów, migdałów, cukru i syropu cukrowego lub miodu. Pochodząca z Turcji oryginalna receptura znalazła szerokie zastosowanie w kuchniach Azji Południowej, Bliskiego Wschodu i na Bałkanach.
fot: sxc.hu
Gość, 01 lipca 2010 - 11:15
Zobacz także
Déglacer
Węgrzyn
Dentex w cieście filo na ragoût z kalmarów
Daktyl
English? Loading Google Translator...
Witaj
Witaj na moim blogu!
Jeżeli cenisz kuchnię
prawdziwą, naturalną i bez
pośpiechu, to ArtKulinaria
są miejscem właśnie dla Ciebie.
Zapraszam, Renata
Zostańmy w kontakcie
Ostatnie wpisy
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny
Krem z karotki z grzankami żytnimi
W poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod kokosową kruszonką
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012
Tagi
więcej tagów
Reklama w internecie
Źródło:http://artkulinaria.pl/twoja-kuchnia/slownik-pojec/baklawa