Wykonanie
Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Baklawa ›Baklawa

bardzo słodkie
ciastko przyrządzane z
ciasta filo,
orzechów,
migdałów,
cukru i
syropu cukrowego lub
miodu. Pochodząca z Turcji oryginalna receptura znalazła szerokie zastosowanie w kuchniach Azji Południowej, Bliskiego Wschodu i na Bałkanach.

fot: sxc.hu

Gość, 01 lipca 2010 - 11:15Zobacz takżeDéglacer

Węgrzyn

Dentex w cieście filo na ragoût z
kalmarów
DaktylEnglish? Loading Google Translator...WitajWitaj na moim blogu!Jeżeli cenisz kuchnięprawdziwą, naturalną i bezpośpiechu, to ArtKulinariasą miejscem właśnie dla Ciebie.Zapraszam, RenataZostańmy w
kontakcieOstatnie wpisyMądre, piękne i gotują - projekt kulinarnyKrem z karotki z grzankami żytnimiW poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod
kokosową kruszonką10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012Tagiwięcej tagówReklama w internecie