Wykonanie
Sezon
truskawkowy w pełni i ja nie jestem w stanie przejść obojetnie obok straganu uginającego się pod ciężarem tych czerwonych, pachnących
owoców. Znowu dałam się skusic i wróciłam do domu z koszykiem
truskawek. A że ciast
owocowych u mnie ostatnio było dużo, to teraz będzie coś innego. Deser na zimno, soczysty, lekki, orzeźwiający. I szybki, bo takie sa najlepsze. Porcja dla 4 osób.Warstwa 1: 20 dag
truskawek rozdrobniłam blenderem i wymieszałam ze schłodzoną
galretka truskawkową, rozpuszczoną w 350 ml
wody.Warstwa 2: 3/4 dużego kubka
jogurtu naturalnego wymieszałam z
galaretką wiśniową rozpuszczoną w 3/4 szklanki
wody.Warstwa 3: kawałki
truskawek zalałam
galaretką truskawkową. Rozpuściłam 1/2 opakowania w 3/4 szklanki
wody.Wierzch udekorowałam
bitą śmietaną.Nic skomplikowanego, banalnie prosty a w smaku obłędnie pyszny.