Proponuję dziś ciasto tak łatwe,że aż chce się go zrobić i zjeść bez wyrzutów sumienia,że przybędzie kalorii;)Składniki:1,5 kg jabłek2 paczki biszkoptów1 szklanka wodygalaretka pomarańczowa2 łyżki żelatyny0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cynamonuJabłka obrałam, pokroiłam w plasterki i dusiłam w garnku dodając szklankę wody.Po około 15-20 minutach jabłka rozgotowały się na mus.Wsypałam cukier i cynamon.Garnek zdjęłam z gazu, dodałam galaretkę i żelatynę mieszając aby nie powstały grudki.Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i połową biszkoptów.Na nie wylałam masę z jabłek i ponownie ułożyłam resztę biszkoptówZalałam je resztą musu jabłkowego.Odstawiłam ciasto do ostygnięcia (mus) a potem do lodówki na około 2 godziny.Na wierzch ( to już wersja bardziej kaloryczna ) można nałożyć bitą śmietanę.Polecam! Smacznego!