Wykonanie
Przekąska zdrowsza niż tradycyjne
chipsy, kiedyś smażyłam je w głębokim tłuszczu, tym razem robiłam w piekarniku. Warto zaopatrzyć się w dobrą obieraczkę wtedy praca przy owych chipsach idzie szybko i sprawnie ;)
Składniki:2-3
marchewkiłyżeczka
olejusól do smaku
Wykonanie:
Marchewkę płuczemy osuszamy, obieramy.Stosownym dla Was narzędziem kroimy cienkie plastry wzdłuż
marchewki, u mnie to obieraczka, taka trójkątna - ułatwia prace;)Wykładamy blachę papierem do pieczenia układamy plastry
marchewki,Pędzelkiem silikonowym "przecieramy" każdy plaster, solimy.Wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na środkową półkę pieczemy około 11-12 minut.Ściągamy gdy przestygną, wtedy także nabiorą chrupkości;)